Over FLEMOSI  Doelstellingen  Partners  Medewerkers  Links

Partners

CES, KU LeuvenHet Centrum voor Economische StudiŽn is een onderzoekseenheid van de faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van de Katholieke Universiteit Leuven. Twee werkgroepen van het CES zijn betrokken bij het FLEMOSI-project: Publieke Economie en Energie, Transport en Milieu. Het CES heeft heel wat expertise opgebouwd op vlak van microsimulatiemodellen. Zo werkt de werkgroep Publieke Economie mee aan het Europese model EUROMOD. Een ander voorbeeld is het GEM-E3 model, het referentiemodel voor de evaluatie van milieubeleidsmaatregelen. De werkgroep Energy, Transport en Milieu bouwde mee aan dit model.

CREPP, ULgHet CREPP (Center of Research in Public Economics and Population Economics), onderdeel van de Universiteit van Luik, verricht toonaangevend onderzoek op vlak van de vergrijzing in BelgiŽ. Op internationaal vlak vervult het CREPP de rol van Belgische hub voor het International Social Security Project van het National Bureau of Economic Research (NBER).

CSB, UAntwerpenSinds meer dan 15 jaar werkt het Centrum voor Sociaal Beleid aan de ontwikkeling van simulatieinstrumenten om het beleid op vlak van sociale zekerheid en belastingen te evalueren. Zowel op vlak van empirische microsimulatiemodellen als op vlak van de analyse van huishoudtypes heeft het CSB zijn eigen modellen (STASIM, MISIM) ontwikkeld. Beide modellen werden gebruikt voor beleidssimulaties op vlak van sociale zekerheid en inkomensbelastingen.

Interface Demography, Vrije Universiteit BrusselDe Interface Demografie is the afdeling voor bevolkingsstudies aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB). De demografische analyse van gezondheid en mortaliteit is een van de belangrijkste onderzoeksonderwerpen die behandeld worden door de Interface Demografie. Een ander belangrijk thema is de impact van internationale migratie op de migrantengemeenschappen en op de demografische processen en structuren van het gastland. Deze thema's dienen als basis voor de demografische projecties die in FLEMOSI zullen gebruikt worden.

ISER, Univ. EssexDe microsimulatieeenheid van het Institute for Economic and Social Research ontwikkelt en onderhoudt een microsimulatiemodel voor het belastingssysteem in het Verenigd Koninkrijk en coŲrdineert projecten die verband houden met EUROMOD.